Κέας 58, 15234, Χαλάνδρι - Αγία Παρασκευή - Γέρακας - Βριλήσσια 213 0464416, 698 7727574 info@kinysio.gr

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ - Kinysio

Η θεραπευτική άσκηση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αποκατάστασης και της φιλοσοφίας του φυσικοθεραπευτηρίου μας. Με τον όρο θεραπευτική άσκηση, εννοούμε το κατάλληλο διαμορφωμένο ασκησιολόγιο, ένα πρόγραμμα που εφαρμόζεται μέσα στη θεραπεία και σκοπό έχει την αποκατάσταση του τραυματισμού, την αποκατάσταση των μυϊκών ανισορροπιών και την οριστική λύση του προβλήματος.

Το ανθρώπινο σώμα καθώς διανύει μια περίοδο πόνου, προσαρμόζεται έτσι ώστε να αποφύγει την επώδυνες κινήσεις. Για το λόγο αυτό αλλάζει τα φυσιολογικά πρότυπα κίνησης και εγκαθιστά νέα πρότυπα στα οποία δεν πονά. Όλη αυτή η διεργασία αρχίζει και τελειώνει στον ίδιο τον εγκέφαλο.

Προσπαθώντας να αποκαταστήσουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ασθενής, καλούμαστε να διδάξουμε τον εγκέφαλο του εκ νέου τα σωστά πρότυπα κίνησης, για να ‘σπάσουμε’ τον φαύλο κύκλο του εκάστοτε προβλήματος. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της θεραπευτικής άσκησης με στόχο την αποκατάσταση της ισορροπίας.

Επίσης με τον όρο θεραπευτική άσκηση εννοούμε την κατάλληλα διαμορφωμένη άσκηση σύμφωνα με παγκόσμιες κατευθυντήριες οδηγίες , για πάσχοντες από:

  • Οστεορθρίτιδα
  • Οστεοπόρωση
  • Ρευματικά νοσήματα
  • Παχυσαρκία
  • Σακχαρώδη διαβήτη
  • Αντίσταση στην ινσουλίνη

Οι άνθρωποι που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες, έχουν ως αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπείας τους, την φυσικοθεραπεία, η οποία σε ένα μεγάλο της μέρος αποτελείται από τη θεραπευτική άσκηση. Οι μελέτες αποδεικνύουν πως η φυσικοθεραπεία με τη μορφή που περιγράφουμε, είναι τόσο σημαντική, όσο η φαρμακευτική τους αγωγή.

Αξίζει να σημειωθεί πως καμία φυσιοθεραπευτική τεχνική δε δύναται να προσφέρει από μόνη της τα βέλτιστα αποτελέσματα, εάν δε συνδυαστεί με την κατάλληλη άσκηση, που σκοπό έχει τον νευρομυϊκό και κινητικό έλεγχο. Ό,τι κι αν κατακτηθεί με τη φυσιοθεραπευτική πράξη, στη συνέχεια πρέπει να το «κερδίσει» ο ίδιος ο ασθενής με πλήρως εξατομικευμένη και στοχευμένη θεραπευτική άσκηση. Σε αυτό το πλαίσιο, διαμορφώνονται ολιγομελή τμήματα που απαρτίζονται από άτομα με παρόμοιες ανάγκες.

Η φυσική κατάσταση και η ποιότητα ζωής των ασθενών, στηρίζεται στην θεραπευτική άσκηση και αποτελεί το βασικό μας μέλημα! Δημιουργώντας ολοκληρωμένα προγράμματα θεραπευτικής άσκησης βελτιώνουμε τη συνολική φυσική κατάσταση των ασθενών, ενισχύοντας παράλληλα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Καλέστε μας