Κέας 58, 15234, Χαλάνδρι - Αγία Παρασκευή - Γέρακας - Βριλήσσια 213 0464416, 698 7727574 info@kinysio.gr

Human Tecar - Θεραπεία Tecar | Πώς αξιοποιείται;

Τι είναι η θεραπεία tecar – Human tecar;

Πρόκειται για μια συσκευή ραδιοσυχνοτήτων που έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και χρησιμοποιείται ευρέως στον χώρο της αποκατάστασης και του επαγγελματικού αθλητισμού.

Η δράση του βασίζεται στη διέγερση της μικροκυκλοφορίας που επιτυγχάνει, προκαλώντας κινητοποίηση των ηλεκτρολυτών και κατά συνέπεια επαγρύπνηση του κυτταρικού μεταβολισμού. Έτσι ενισχύονται οι επουλωτικές και αντιφλεγμονώδης διαδικασίες που ούτως ή άλλως ο οργανισμός κάνει.

Πέρα από την άμεση αναλγησία, επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης των ιστών, τη λεμφική παροχέτευση και βοηθά στην απομάκρυνση των προϊόντων του μεταβολισμού, με το ηλεκτρομαγνητικό σήμα μέσης συχνότητας που χρησιμοποιεί.

Η τεχνική αυτή έχει διάρκεια περίπου 20 λεπτά, μπορεί να συνδυαστεί με ταυτόχρονη κίνηση παθητική ή ενεργητική του ασθενούς και είναι ανώδυνη και απόλυτα ασφαλής.

Αντενδείξεις δεν υπάρχουν καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε οξείες φάσης φλεγμονής μέσω της λειτουργίας SuperPulse. Πρόκειται για την άθερμη λειτουργία που μας δίνει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε τα οφέλη του τεκαρ, χωρίς να αυξήσουμε τη θερμοκρασία στους πάσχοντες ιστούς.

Ενδείκνυται σε:

  1. Μυοσκελετικές παθήσεις
  2. Ρευματικά νοσήματα
  3. Προβλήματα λεμφικής παροχέτευσης
  4. Αντιμετώπιση φλεγμονής
  5. Αποκατάσταση ουλώδους ιστού
  6. Μετεγχειριτική αποκατάσταση
  7. Προετοιμασία και αποθεραπεία αθλητή

Θεραπεία Human Tecar αποτελεί ένα σημαντικό «εργαλείο» στα χέρια μας, που όταν ενσωματωθεί σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποκατάστασης, μας βοηθά να λάβουμε άμεσα τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Καλέστε μας